Integration

Seminar om Unge afghanere i DKAktiviteten er lukket for tilmelding!

Personer fra Afghanistan har udgjort en af de største grupper af asylansøgere i Danmark og selvom antallet af asylansøgere fra Afghanistan er faldet og færre får tilkendt asyl i Danmark, så er Afghanistan stadig et af de lande, hvorfra der kommer flest flygtninge - de fleste opholder sig i Iran og Pakistan.

Afghanerne i Danmark hører vi måske mest om i forbindelse med hjemsendelsessager, men hvordan er deres liv i Danmark, hvad er de typiske årsager til at folk flygter og hvorfor er der kommet så stor en andel af unge afghanere til Danmark?

Disse spørgsmål er i fokus på dette seminar om unge afghanere i Danmark.

Program:
9.00 - 09.30 Morgenmad

9.30 - 10.30 Krigen i Afghanistan, Nagieb Khaja

Oplægget tager udgangspunkt i bogen "Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan". I foredraget giver Nagieb Khaja en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra. Han beretter desuden om sin seneste tur til Afghanistan i oktober 2018, der danner grundlaget for hans nyeste dokumentar "Fjendeland".

10.30 - 11.00 Rejsen hertil og mødet med Danmark, Said Mobin

Said Mobin kom til Danmark alene efter en lang og strabadserende flugt fra Afghanistan og arbejder i dag som socialpædagog på et bosted for unge uledsagede, samt som frivillig DFUNK (Dansk flygtningehjælp Ungdom)

11.00 - 11.15 Pause

11.15 - 12.00 Ægteskaber og delt fortid blandt unge afghanere i Danmark, Andreas Gadeberg Nielsen

Baseret på en interviewundersøgelse blandt unge afghanere i Danmark giver dette oplæg et indblik i hvordan unge afghanere manøvrerer forældregenerations forventninger til ægteskabet. Unge Afghanere i Danmark har ofte stærke ønsker om at distancere sig fra etniske, religiøse og politiske skel fra en afghansk kontekst. I forbindelse med ægteskabet trænger den konfliktfyldte fortid sig dog på og kræver forhandling.

12.00 - 12.30 Frokost

12.30 - 14.00 Share shops:

DFUNK

Bosteder for uledsagede

From Street to School

AYAD

14.00 - 14.20 Manila Ghafuri optræder med en teatermonologen: ”Jeg er en kvinde”

Handler om dét at være en kvinde, om skæbne, flugt og identitet!

14.20 - 15.00 Hjemsendelser til Afghanistan, Michael Graversen

Danmark har en af de højeste afvisningsprocenter i Europa af unge afghanere der søger asyl. Med et afslag i bagagen vælger mange unge afghanere at forlade asylcentret og Danmark. De begiver sig ud i en usikker tilværelse som udokumenteret med et spinkelt håb om asyl i et andet europæisk land. Samtidig er der de seneste år iværksat flere tvangshjemsendelser til et Afghanistan hvor sikkerhedssituationen løbende forværres. Hvad sker der med de unge afghanere der vælger at “gå under jorden” eller som bliver tvangshjemsendt? Dokumentarist Michael Graversen har siden 2012 fulgt unge uledsagede afghanere der har fået afslag på asyl og som efterfølgende er forsvundet. Han har lavet filmene “Ingenmandsland” og “Drømmen om Danmark” og deltaget i den offentlige debat.

15.00 - 15.15 Afslutning

Lukket

DKK 900,00 ekskl. moms

Aktiviteten er lukket for tilmelding
Integration
Olof Palmes Allé 35
8200 Aarhus N
Telefon: 60 29 95 73
E-mail: mette.fenger@drc.ngo
Web: https://www.altomintegration.dk/