Rambøll Management Consulting
Kom til fyraftensmøde og lær af erfaringer og god praksis for organisering, samarbejde og tilrettelæggelse af sociale indsatser for borgere med psykiske vanskeligheder og misbrug

Borgere med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug, stiller store krav til samarbejde, organisering og tilrettelæggelse af sociale- og sundhedsfaglige indsatser.

Eksperter skønner, at mellem 30 og 40 procent af de borgere, som er i behandling for stofmisbrug, også har en alvorlig psykisk lidelse, og forskning viser, at borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug er en stor udfordring de sociale- og sundhedsfaglige tilbud i kommuner og regioner. Det er således ikke alle støtte- og behandlingstilbud, der i tilstrækkelig grad kan rumme den kompleksitet af problemstillinger, eksempelvis i forhold til boligsituation, økonomi og sociale forhold, som præger en stor del af målgruppen af borgere med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug.

Erfaringer fra udviklingen og afprøvningen af samarbejdsmodeller
I perioden 2012 til 2015 har Socialstyrelsen i samarbejde med fem kommuner gennemført to modeludviklings- og afprøvningsprojekter. Det ene projekt omhandlede afprøvningen af screenings – og udredningsmodeller, med det sigte at kvalificere kommunernes og regionernes indsats til målgruppen. Det andet projekt var et ungeprojekt, som havde til formål at tilrettelægge en sammenhængende, tværfaglig indsats overfor unge. Erfaringerne fra model- og udviklingsprojekterne er samlet sammen, og i den forbindelse inviterer Socialstyrelsen og Rambøll Management til fyraftensmøde med fokus på organisering, tværfagligt samarbejde og indsatser til borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug.

På fyraftensmødet formidles erfaringer og resultater fra projekterne, og deltagerne får indblik i samarbejdet og organiseringen af indsatserne og dermed input til egen praksis på området.

Konkrete input fra to projektkommuner
To af de fem kommuner, som har afprøvet modellerne og indsatsen, vil fortælle om deres konkrete erfaringer fra projektperioden. For deltagerne vil der således være god mulighed for at gå hjem med ideer til nye måder at organisere, strukturere og planlægge arbejdet med indsatser målrettet borgere med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug.

Fyraftensmødet vil også sætte de to projekter i sammenhæng med det arbejde, der pågår med at tilpasse og implementere de koordinerende indsatsplaner til borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug.

Hvor og hvornår?
Fyraftensmødet finder sted d. 5.11.2015 kl. 16.30 til 19.30 hos Rambøll Management Consulting, Olof Palmes Allé 20, 8200 Aarhus.

Hvem er fyraftensmødet målrettet?
Fyraftensmødet er målrettet kommunale, regionale og øvrige fagpersoner, praktikere og ledelse, som gennemfører, planlægger, koordinerer og udvikler sociale- og sundhedsfaglige indsatser til borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug.

Efter programmet vil Socialstyrelsen og Rambøll Management Consulting være vært for en forfriskning, ligesom de stiller sig til rådighed for yderligere spørgsmål.

PROGRAM
Kl. 16:30-16:45
Velkomst og introduktion

Kl. 16:45-17:30 Oplæg og diskussion af centrale erfaringer fra Rambølls evaluering af de to projekter med efterfølgende discussion. Ved Rambøll Management Consulting

Kl. 17:30-18:30
Oplæg om kommunale erfaringer med screenings– og udredningsmodeller og ungeindsatser med efterfølgende discussion. Ved Gladsaxe og Esbjerg Kommune

Kl. 18:30-19:00
Oplæg om samarbejdsmodeller og koordinerende indsatsplaner og sammenhængen med de to projekter med efterfølgende diskussion. Ved Socialstyrelsen

Kl. 19:00
Netværk og forfriskning

Lukket
GRATIS
Aktiviteten er lukket for tilmelding
Rambøll Management Consulting
Hannemanns Alle 53
2300 København S
Telefon: 5161 1000
E-mail: consulting@ramboll.com
Web: www.ramboll.dk/management-consulting

CVR: 60997918