Nyheder

Nyheder fra DoCAS og vores samarbejdspartnere. Vi deler viden

Fuld fart på udviklingen

Der er fart på udviklingen af vores online kursusadministrationssystem.

Senest har vi fået oprettet gæsterollen, der fx kan gives til Account Managers, der ønsker, (eller skal have lov til:) at følge med i, hvordan det går – real-time - med tilmeldingerne til de kurser, som han sælger.

Kursuskalender 

Du kan nu også vise dine kunder, om der er plads på de aktiviteter, som du tilbyder. Grønne, gule og røde ”lamper” på kursusoversigten indikerer, om der er god plads, få pladser, eller helt udsolgt på dit kursus.   

Gennem, efterhånden mange, måneder har vi været i dialog med vores kunder, og implementeret en lang række af de ønsker, som de har haft til vores web-versioner af DoCAS. Og udviklingen fortsætter.

Følg med på bloggen og få selv en nemmere hverdag med et online kursussystem fra DoCAS. Du kan komme i gang med det samme på DoCAS Free.

Planlagt forbedring af firewall

Vores hostingpartner opgraderer firewall'en på serverne søndag d. 7. juli 2013 i tidsrummet 00.00 - 05.00.

Arbejdet kan medføre omkring 10 - 20 minutters nedetid på DoCAS serveren, hvilket vi med denne besked gør opmærksom på.


Sommerferieaktiviteter i Furesø Kommune anno 2013

Så blev det igen den tid på året, hvor sommerferieaktiviteterne udbydes af de danske kommuner. 

Hos os er det en god årlig tradition, at vi har medarbejdere på kontoret, der overvåger forløbet af tilmeldingerne til de mange sommerferieaktiviteter i  Furesø Kommune. 

Som altid kigger vi efterfølgende på statistikken for at se, hvor hurtige forældrene er, når de kan få lov til at tilmelde sig aktiviteterne gennem DoCAS’ tilmeldingsformular på kommunens specielle hjemmeside www.sommerferieaktiviteter.dk

Tallene for 2013 afslører følgende: (tallet i parentes er samme tal for 2012) 

10 sekunder efter åbning:  28 tilmeldte  (50) 

100 tilmeldte: 21 sekunder efter åbning (17 sek)

Første hold fuldtegnet – ventelisten tages i brug: 60 sekunder (23 sek)

500 tilmeldte på de forskellige hold: 36 minutter efter åbning (20 min)

Mere end 75% af alle 877 tilmeldinger på dagen blev gennemført med Dankort betaling. 

Vi kan konstatere, at det i 2013 ikke gik helt så hurtigt som i 2012, men at det samlede antal tilmeldinger på dagen var stort set identisk med 2012.

Vi glæder os allerede til næste år, når det igen går løs i Furesø Kommune.


Følg med i udviklingen af de nye web versioner af DOCAS

vores blog kan du følge med i udviklingen af vores nye web versioner af DoCAS.

Bloggen opdateres løbende med release notes, der viser, hvilke nye funktioner, der er udviklet til de forskellige versioner af DoCAS, og hvilke fejl, der er rettet på systemet.

Du besøger bloggen på www.docas.dk/blog

Vidste du, at vi har et DoCAS community på Uservoice, hvor du kan kommunikere med vores support, og andre brugere af DoCAS. Det er også på vores Uservoice, at du finder manualer, billeder, FAQ's, afstemninger og meget mere.

Vi glæder os til at høre fra dig på UserVoice http://docas.uservoice.com
   

Dansk Journalistforbund administrerer kurser i DoCAS

Vi er glade for at føje Dansk Journalistforbund til listen af kunder, der bruger DoCAS Enterprise til at administrere sine kurser.

Dansk Journalistforbund tilbyder sine medlemmer en bred vifte af kurser indenfor journalistik, fotografi, jobsøgning med mere. Til at administrere alle elementer omkring kursusforløbene har Dansk Journalistforbund behov for et effektivt værktøj. Valget faldt på DoCAS Enterprise.

Udover administration af kurserne benytter Dansk Journalistforbund også DoCAS til at administrere individuelle ansøgninger fra ledige medlemmer, der søger økonomisk støtte til et kursusforløb. 

Som grundlag for informationer af højeste kvalitet startede vi med at importere historiske kursusdata ind i DoCAS. Og for at sikre den højeste kvalitet fremadrettet, har vi integreret med Dansk Journalistforbunds altid opdaterede medlemsdatabase, der således ligger til grund for stamdata i DoCAS.

Hvis du har behov for et effektivt værktøj til at administrere kurser i din virksomhed, vil det glæde os at høre fra dig. Vi har flere versioner af vores kursusprodukt, og måske også et, der passer til dine behov?

Klik rundt på hjemmesiden og prøv endelig vores gratis kursussoftware, der giver dig mulighed for at arbejde med vores administrationsværktøj.


Vi søger en dygtig IT-arkitekt

DoCAS Systems er inde i en meget positiv udvikling. Vi ønsker derfor at forstærke vores team med en dygtig forretningsorienteret personlighed, der med sit store engagement får mulighed for at præge udviklingen af vores produkter til det danske marked for kursus software.

Se jobopslaget på vores jobside


Ny kollega i DoCAS Systems

Så blev det 2013. Vi ønsker alle et godt nytår med masser af spændende kurser og oplevelser. 

Vi starter 2013 med at byde Kristoffer Nielsen velkommen. Kristoffer er vores nye kollega i udviklingsafdelingen, hvor Kristoffer primært skal arbejde med vores nye produkter, DoCAS Free, DoCAS Plus og DoCAS Maxi.

Kristoffer er uddannet Web-integrator på Grenå Tekniske Skole.

Ny Bestyrelsesformand i DoCAS

Ove Kjærgaard NielsenVi er glade for at fortælle, at Ove Kjærgaard Nielsen per 27. november 2012 er tiltrådt som ny Bestyrelsesformand i DoCAS Systems A/S.

Ove har mere end 25 års erhvervserfaring fra ind- og udland, og har i sin karriere varetaget flere lederstillinger i IT-branchen. Ove har blandt andet arbejdet med forretningsudvikling, ledelsessparring og med alle aspekter i en IT service virksomhed; kompetencer, der er værdifulde for en virksomhed, som DoCAS, der har ambitiøse vækstmål.

Ove er i dag direktør i IT rådgivningsvirksomheden Navion og arbejder endvidere som virksomhedskonsulent.

Per 27. november 2012 består bestyrelsen i DoCAS af Rikke TilstedOve Kjærgaard Nielsen og Christian Tilsted. Ved at klikke på bestyrelsesmedlemmernes navne, kan du se profilerne på LinkedIN.

Se video af DoCAS Free

Vi har produceret en video, der på 90 sekunder giver dig et indblik i, hvordan du får glæde af vores gratis kursus software, som vi kalder DoCAS Free. Se videoen herunder.

DoCAS Free er grundstenen til vores kommende versioner af DoCAS, der er målrettet medarbejdere i virksomheder, der for eksempel administrerer kurser og deltagere i regneark; i mangel af et bedre værktøj.

Du er naturligvis velkommen til at prøve DoCAS Free med det samme, og få en fornemmelse af, om vi også kan gøre din hverdag med kursusadministration lidt lettere.

Du kan også stille os spørgsmål eller tilkendegive din interesse i vores kommende versioner ved at kontakte os per telefon eller via kontaktformularen. Vi er også på de sociale medier, LinkedIn, TwitterFacebook og Google+

God fornøjelse med vores gratis kursusadministrationssystem.  

Fri adgang til beta versionen af DoCAS

Efter en periode med en eksklusiv kreds af dedikerede testere, har vi besluttet at give fri adgang til vores beta version af DoCAS, så endnu flere personer kan få glæde af vores gratis administrationsværktøj.

Beta versionen er forløberen til rækken af nye web-versioner, som vi præsenterer over de næste måneder. Klik her for mere information om priser, lanceringsdatoer og indhold af de enkelte versioner. 

Du kan gå i gang med beta versionen med det samme ved at tilmelde dig her. Det er ganske gratis.

Hvis du vil se billeder af administrationsværktøjet, kan du besøge DoCAS på Flickr.

Vi glæder os til at vise dig det nye DoCAS, og håber, at du kan lide det nye værktøj til administration af kurser, konferencer, firmaarrangementer og meget mere.

Firmaudflugt til London

Hele Team DoCAS tager på firmaudflugt til London i weekenden, hvor vi både skal udfordres på det faglige, og have nogle gode sociale oplevelser i storbyen.

Vores tur betyder, at du må forvente lidt længere svartid end normalt på dine support henvendelser fredag. Har du en hastesag, er du velkommen til at ringe på 2372 9021.  

Vi er alle tilbage på kontoret mandag morgen.

Vores beta version er i luften

Så kom dagen, hvor vores første beta-testere fik adgang til det nye DoCAS Free.

DoCAS Free er det første af en række af nye web-værktøjer, vi sender på gaden i løbet af de næste måneder.

DoCAS Free er, som navnet antyder, et gratis værktøj, der frit kan benyttes af personer, der administrerer aktiviteter i små og store virksomheder.

DashboardDe nye online versioner af administrationssystemet DoCAS, giver vores kunder et komplet værktøj til at administrere aktiviteter såsom kurser, konferencer, foredrag underholdning m.m. 

Det skal være slut med tilmeldinger, der bliver væk i regneark og mailboksen. Nu skal informationerne samles. I ét univers. Et online univers, hvor du har styr på alle elementer omkring dine aktiviteter. Det giver ro i maven, når du har ”styr på tingene”. Og ikke mindst vil du opleve større arbejdsglæde.

Vi byder dig velkommen i vores fællesskab, der via dialog på blandt andet Uservoice, er med til at bestemme, hvordan DoCAS udvikler sig?

Vi har 10 års erfaring med kursus software, men vi vil gerne være endnu klogere, og samtidig hjælpe dig med de udfordringer, du sidder med.

Det første du kan gøre er, at tilmelde dig vores beta-version af DoCAS Free. Når du har gjort det, så sender vi dig en kode, hvorefter du får lov til at benytte værktøjerne kvit og frit. 

Har du spørgsmål til DoCAS, eller brug for et godt råd, så ring eller skriv gerne til os.

Ny hjemmeside i luften

Velkommen til vores nye hjemmeside på www.DoCAS.dk

Vores nye hjemmeside er lanceret i forbindelse med, at vi barsler med nye spændende produkter til dig, der arbejder med administration af kurser, konferencer, ja arrangementer i bred forstand.

Hjemmesiden skal synliggøre de muligheder, du har med DoCAS, hvad enten du arbejder i en kommune, der arbejder med folkeoplysning eller er privat udbyder af arrangementer.

Vores velkendte Enterprise model, der har 10 år på bagen, lever i bedste velgående og gennemgår en fortsat udvikling, så den lever op til vore samarbejdpartneres krav og forventninger. Enterprise modellen benyttes i dag af en række større virksomheder og kommuner. Læs gerne vores referencer

Et nyt fokusområde for os bliver at tilbyde værktøjerne fra DoCAS i en række web-versioner, som er målrettet små og store virksomheder, der ofte har behov for færre værktøjer end for eksempel kommunerne.

Vi har 3 web-versioner på tegnebrættet. DoCAS Free, DoCAS Plus og DoCAS Maxi. De indeholder hver især en række features, og afhængigt af dine behov, kan du vælge den version, der passer dig og din forretning. Du kan sammenligne versionerne her

Du er meget velkommen til at tilmelde dig vores Beta version. Den går i luften fredag den 14. september. Det er ganske gratis.

Vi håber, at du kan lide, hvad du ser og læser på hjemmesiden. Og vi står naturligvis altid til rådighed, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kender du os ikke, kan du lære os lidt bedre at kende, og finde ud af, hvad der begejstrer og motiverer os i hverdagen.

Travlhed fra morgenen hos Furesø Kommune

Tilmeldingerne fra de vågne forældre blev håndteret af DoCAS Systems, der havde personale på kontoret, hvis der skulle opstår akut behov for support på denne travle dag for kommunens mange forældre.

På statistikken kan vi se, hvor stærkt det gik:

10 sekunder efter åbning:  50 tilmeldte

17 sekunder efter åbning: 100 tilmeldte

23 sekunder efter åbning: Første hold fuldtegnet – ventelisten tages i brug.

20 minutter efter åbning:  500 tilmeldte på de forskellige hold.

Efter 3 timer havde ca. 1.000 personer tilmeldt sig en sommeraktivitet eller skrevet sig på ventelisten til en af de populære aktiviteter.

Forældre tilmelder børnene via kommunens målrettede hjemmeside, www.sommerferieaktiviteter.dk, hvor der kan betales med det samme med et udvalg af betalingskort.

Ny rekord i tilmeldinger

Igen i 2011 er antallet af kursustilmeldinger gennem DoCAS steget i forhold til året før.

I 2011 har vi således håndteret flere end 140.000 tilmeldinger for vores kunder. Det er ca. 20.000 flere end i 2010.

2012 er godt i gang, og tendensen er klar. Stigningen af tilmeldinger er støt stigende.

Københavns Kommune afslutter driftsprøven

Københavns Kommune er nu i den afsluttende fase af driftsprøven for implementering af DoCAS Kursusadministration. 

60 afdelinger har gennemgået kursus i systemet og anvender nu DoCAS til administration af kursusaktiviteter i Fritids og Kulturforvaltningen.

Ny udgave af Findkurser.dk

Hjemmesiden www.Findkurser.dk, som drives af DoCAS, har gennemgået en større opdatering med bl.a. integration til Facebook, så man kan dele kurser med sine venner. 

I højsæsonen er der op til 10.000 kurser og aktiviteter at vælge imellem på hjemmesiden. 

Aktiviteterne udbydes af DOF, LOF, NETOP, Dansk Røde Kors og Københavns Kommune.

120.000 kursustilmeldinger i 2010

DoCAS kursusadministration har håndteret flere end 120.000 kursustilmeldinger for vores kunder i år 2010.

Det betyder, at der har været over 328 tilmeldinger i systemet hver eneste dag i 2010.

DoCAS Dance Studio

DoCAS er på én gang nytænkning i teknologi og funktionalitet samtidig med, at det bygger på mange års erfaringer med administration af kurser

DoCAS Systems kan nu tilbyde danseskoler et topmoderne administrativt system - DoCAS Dance Studio. Du kan vælge mellem to løsninger: DoCAS Web eller DoCAS Pro.

Tag gerne kontakt i os, hvis du vil høre mere om dine muligheder med DoCAS Dance Studio.

VM Dans vælger DoCAS

En af landets største danseskoler, VM Dans i Århus, har netop taget DoCAS adminisrationssystemet i brug, og giver således sine mange elever mulighed for online reservation, tilmelding og betaling. 

For Mads Vad - den ene af de to indehavere - har ønsket om en mere effektiv administration, samt at såvel nuværende som kommende elever får nye muligheder i forbindelse med tilmelding og betaling, været afgørende for valget af det DoCAS. 

Samtidig har det været vigtigt for VM Dans, at de forskellige rabatordninger og vilkår, som tilbydes eleverne i dag, understøttes i det nye system.

Nyt navn og nye ejere

Som led i et ejerskifte har den jyske IT virksomhed skiftet navn til DoCAS Systems A/S.

Navneskiftet er sket pr. 1. juni 2010 og markerer nye tider for virksomheden. Ejerkredsen er ændret, således administrerende direktør Christian Tilsted nu ejer virksomheden sammen med udviklingschef Ole Steen Mortensen.

I forbindelse med et ’management buy out’ har Christian Tilsted og Ole Steen Mortensen overtaget alle Dansk Oplysnings Forbunds aktiver i selskabet og ændret navnet til DoCAS Systems.

Christian Tilsted og Ole Steen Mortensen ønsker at drive selskabet efter kommercielle principper og bibeholde et økonomisk fornuftigt sundt selskab. Strategien vil forsat være at bevæge sig på de forskellige nationale kursusmarkeder og skabe større og bredere markedsandele.

Dansk Oplysnings Forbund ønsker, at kunne fokusere på kerneområdet, at være folkeoplysningsforbund og Dansk Oplysnings Forbund får med aftalen samtidig mulighed for, at få forrentet deres oprindelige IT investering i kursusadministrationssystemet DoCAS.

Ændringen af ejerforholdet er sket efter ønske fra alle de involverede parter.

Kunderne er bl.a: Dansk Røde Kors, DSV, Københavns Kommune, Dansk Oplysnings Forbund, Furesø kommune, Rudersdal kommune, Fredensborg kommune og VM Dans.

DOF Data blev grundlagt i 2009 af Dansk Oplysningsforbund og Christian Tilsted. Virksomheden udvikler kursusadministrations systemet DoCAS til det danske marked.

Alle tidligere kontrakter, herunder samhandelsaftaler, leverancekontrakter, underleverandører og supportaftaler forsætter uændret.

Christian Tilsted er ny direktør i DoCAS Systems A/S, Ole Steen Mortensen er udviklingschef i DoCAS Systems A/S.

Ingolf Christensen fortsætter som formand for bestyrelsen, som derudover vil bestå af de 2 ejere.

DSV har valgt DoCAS

DSV har i efteråret 2009 valgt DoCAS kursusadministration.

DSV har mellem 400 og 500 kursister hvert eneste år. 

De 2200 danske medarbejdere skal fra år 2010 nu benytte DoCAS kursusadministration, når de ønsker at tilmelde sig et af de mange kurser som udbydes af DSV´s Human Ressource afdeling.

Medarbejderne kan via DSV´s kursuskalender på ”nettet”, logge sig ind på deltagernettet, og vælge hvilke kurser de ønsker at deltage i.

Alle danske DSV medarbejdere er læst ind i DoCAS. Dette betyder, at alle nødvendige informationer er til stede for at medarbejderne, selv og uden problemer, kan logge sig ind og tilmelde sig kurserne og evt. framelde sig igen, hvis de senere skulle blive forhindret i at deltage. 

Ved tilmelding sendes en email til kursistens nærmeste leder, der skal godkende tilmeldingen elektronisk. Her efter foregår resten automatisk – booking/tilmelding på hold, ventelister mv.

Human ressource administrerer, 100% elektronisk, fra centralt hold, hvilke kurser der oprettes, hvornår de skal være tilgængelige, hvor mange deltagere de kan have, hvornår de afholdes, hvilke undervisere der skal have holdene og meget mere. 

Underviserne kan logge sig på UnderviserNet, og se hvor mange deltagere, der løbende er på holdet, sende beskeder til deltagerne mv.


73.000 kursustilmeldinger i 2009

DoCAS kursusadministration har for vores kunder i år 2009, samlet håndteret flere end 73.000 kursustilmeldinger.

Det er mere end 200 tilmeldinger i systemet hver eneste dag.

Københavns Kommune vælger DoCAS Enterprise

Nu bliver kommunikationen mellem aftenskole og kommunen forenklet.

Kultur og Fritids forvaltningen i Københavns Kommune har valgt DoCAS kursusadministration til de aftenskoler, der i dag ikke anvender et administrativt system. 

Med valget af DoCAS bliver arbejdsgangene i forbindelse med administration af tilskud lettere for såvel kommune som de enkelte aftenskoler. Kommunikationen mellem aftenskole og kommune bliver forenklet, idet den enkelte aftenskole elektronisk, i et og samme system, nu kan overføre ansøgninger, diverse deltagerlister, regnskaber mv. til forvaltningen.

Kommunen får en central DoCAS enhed, og hver enkelt aftenskole får en DoCAS klient, som de skal benytte til at lægge kurser på "nettet", elektronisk modtage betaling, automatisk registrering af kursusdeltagere mv. 

Aftenskolen får samtidig et godt værktøj, til løbende at kunne følge egen udvikling, herunder eksempelvis et løbende overblik over hvor mange af tilskudsmidlerne, der er brugt i forhold til det bevilligede tilskud, antal af kursister, hold, undervisere m.m.

Den løbende, elektronisk integrerede, kommunikation mellem forvaltning og aftenskole giver begge parter, en besparelse i ressourcer og et bedre administrativ overblik.

Sommeraktiviteter i Rudersdal

Rudersdal kommune har valgt DoCAS til at administrere deres sommeraktiviteter med. 

Borgerne har allerede "booket" sig ind via internettet, hvilket har betydet over 800 tilmeldinger, hvor lidt over 600 personer har valgt at betale elektronisk. 

Med DoCAS kursusadministration kører alting elektronisk. Borgerne opretter sig selv via internettet og tilmelder sig samtidig de forskellige aktiviteter. 

Alle tilskudsformer er en automatisk og integreret del af DoCAS.

Furesø Kommune vælger DoCAS

Furesø kommune har åbnet op for tilmelding til deres sommeraktiviter. De første 10 minutter gav det ikke mindre end 250 elektroniske tilmeldinger. 

Forældrene til folkeskoleeleverne i Furesø Kommune, har via kommunens hjemmeside nu mulighed for at tilmelde børn og unge til de kommende sommeraktiviteter. 

Tilmeldingen sker elektronisk via kommunens hjemmeside, hvor der også kan betales med edankort, dankort/VISA samt netbank for de enkelte hold.

Røde Kors vælger DoCAS

Dansk Røde Kors har valgt DoCAS kursusadministration.

Det giver kommende kursister mulighed for at tilmelde sig førstehjælpskurser via Dansk Røde Kors hjemmeside.

Sommeraktiviteter i Københavns Kommune

Københavns Kommune Kultur & Fritid har valgt DoCAS standard til administration af deres sommeraktiviteter.

Alle sommeraktiviteter registreres i DoCAS standard, hvorefter kursister og deltagere kan tilmelde sig elektronisk via internettet.